IMAGINARY Центар за промоцију науке
SURFER такмичење

SURFER такмичење у Србији
Циљ такмичења је да се створе нове слике алгебарских површина у програму SURFER. Најбоља слика ће бити изабрана од стране жирија.

--> Погледајте послате слике
--> Погледајте галерију примера
Како SURFER ради?
Површине су израђене од математичких једначина користећи променљиве x, y, z. SURFER показује скуп тачака које задовољавају једначину. На пример, писањем једначине x2 + y2 + z2 -1 = 0 добијамо сферу. Ако желите да модификујете површину и дате јој нове облике, само промените једначину.

Да бисте добили лепе слике из програма SURFER, морате употребити креативност, интуицију и способност да створите математичке једначине или да промените постојеће једначине. Програм и упутство за коришћење могу се добити на интернет страници SURFER. Пре него што слике пошаљете на конкурс, прво морате да их сачувате у *.PNG формату притиском на дугме "Save" у доњем десном углу менија програма SURFER. Затим можете да поставите слику у галерији такмичења.
Ко може да учествује?
На такмичењу могу да учествују сви заинтересовани. Можете поставити слике које сте направили појединачно или као група. Све слике су добродошле.
Трајање такмичења, жирирање и доделе награда
Конкурс ће бити отворен од 10. јула 2012. до 10. септембра 2012. Награде и процедура избора биће објављени ускоро на овој страници, као и одлука жирија, која ће победницима такмичења бити саопштена и путем електронске поште.
Савети и линкови
Слике које су креиране у другим такмичењима могу се видети на Spektrum der Wissenschaft. Стручни савет: направи алгебарске површине (проф Г. М. Гројел).
     

MFO